elmopeder

Datum
Pris
Maxpris
7990
107900
107900

Jämför Elmopeder

Eldrivo är en oberoende tjänst som samlar elmopder från flera olika återförsäljare vilket gör det enkelt för dig att hitta och jämföra elmopeder.

Precis som för andra eldrivna fordon har intresset för elmopeder ökat kraftigt senaste åren. En förklaring är elfordonspremien som har gjort det billigare att köpa en eldriven moped, även medvetenheten kring miljöfrågorna har bidragit till ett ökat intresse.

En elmoped är ett fordon som drivs med en elmotor, i övrigt skiljer den sig dig inte så mycket från en traditionell bensindriven moped. De är samma regelverk som gäller för både eldrivet och bensindrivet.

Idag håller elmopeder så pass hög kvalite och prestandan i elmotorerna är minst lika bra som förbränningsmotorerna att det inte finns någon anledning att inte köra eldrivet. Fler fördelar med eldrivet är att du fördas i princip ljudlöst med en eldriven motor, du slipper ta dig till en bensinstation för att tanka och en elmoped kräver mindre service. Många elmopeder har också löstagbart batteri vilket gör uppladdningen smidig.

Elmopeder lämpar sig till dig som vill ha ett transportmedel för att ta dig fram på längre sträckor.

Moped klass 1

För att kunna köra Moped klass 1 behöver du fyllt 15 år och inneha ett AM körkort. Mopeden får inte ha en maxhastighet över 45km/h, motoreffekten får inte överstiga 4000 watt och den måste även vara registrerad samt vara trafikförsäkrad.

Moped klass 2

Moped klass 2 får ha en maxhastighet på 25km/h och den behöver inte vara registrerad men du måste ha fyllt 15 år och innhava körkort, traktorkort, eller förarbevis för moped klass 2 . Moped klass 2 får man köra på cykelbana så länge det inte finns vägmärke med tilläggstavlan “Ej moped” samt skjutsa om lämplig plats finns. Motoreffekten får inte överstiga 1000 watt.

Försäkringar

Översikt
Elcykelförsäkringar
Elmopedförsäkringar
Elbilsförsäkringar
Elmotorcykelförsäkringar
Elbåtförsäkringar

Snabblänkar

Bloggen
Topplistor
Eldrivna fordon för barn
Regelverk för eldrivna fordon
Bidrag och subventioner

Varumärken

Andersson
Drax
Niu
Viarelli
Ninebot by Segway
Tesla
Alla märken

Om Eldrivo

Eldrivo.se är en oberoende tjänst där du hittar och jämför eldrivna fordon. Vi tror att eldrivet är framtiden därför vill samla alla eldrivna fordon på ett och samma ställe för att hjälpa dig hitta det perfekta fordonet.

E-post: hej@eldrivo.se

© 2020 Eldrivo.se | Cookies

följ eldrivo på twitterfölj eldrivo på instagram