Vässla 2

Eldrivo testar / Elmoped

Eldrivo testar elmopeden Vässla 2

October 1, 2019

Tags: ,

Eldrivo testar elmoppen Vässla 2! Nu har vi äntligen fått chansen att reda ut vad allt surr kring Vässla egentligen handlar om 🙂 

Vässla är ett svenskt så kallat Micromobilityvarumärke som grundades av Rickard Bröms 2017. Företaget är i dagsläget mest känt för sin populära elmoped Vässla 2 som vi på Eldrivo har satt tänderna i. Men om vi på Eldrivo får gissa lite grann så tror vi de kommer komma fler olika varianter av eldrivna fordon från Vässla, men det får tiden utvisa.

Vässla 2 är den andra generationen elmoped av företaget, den här versionen i jämförelse med första generationen har en uppdaterad design och en del funktionella förbättringar för att höja och förbättra körupplevelsen ännu mer.

Fakta om Vässla 2

Vässla 2 är en klass 1 klassificerad elmoped vilket innebär att du ska ha fyllt 15 år och ha körkort klass AM för att få köra med mopeden. Du får inte heller köra på cykelbana som du får göra med mopeder som har klass 2 klassificering. Här kan du läsa mer om vad som gäller för eldrivna fordon.

Vässla 2 har en maxhastighet på 45 km/h och en räckvidd upp mot 60 km på en laddning beroende på underlag och körstil. Till mopeden ingår ett portabel batteri som sitter under den bekväma sadeln som du enkelt kan koppla ur och bära med dig. Det är även förberett för  ytterligare ett batteri vilket passar perfekt för dig som vill maximera räckvidden. När du har kört slut på ena batteriet flyttar du kontakten till det andra batteriet och gasar vidare.

Eldrivo testar

Vi på Eldrivo har länge varit nyfikna på Vässla och nu fick vi äntligen chansen att provköra mopeden. Rent designmässigt faller den oss i smaken med det stilrena och moderna formspråket. Vässla kan beställas i olika färger som till exempel Lennox Blue, Vandelay Grey, och Lebowski Black. Vi gillar dessa färgkombinationer, men favoriten är nog Lebowski Black som är en riktigt läcker mattsvart färg som lyfter fram formerna på ett bra sätt.

Utseendet är viktigt men inte allt men prestandan gjorde oss inte heller ett dugg besvikna. Precis som våra tidigare elmopedtester överraskades vi hur pigga och alerta dessa eldrivna fordon är. Sitt, gasa och Vässlan är iväg som ett spjut! Otroligt kul och bekväm körning. Eftersom undertecknad är något längre än medellängden i Sverige är sittpositionen och bekvämligheten en central fråga. Där har vi inga synpunkter alls, sätet och utformningen av mopeden passar alla former av människor, långa som korta.

Om vi ska försöka hitta något negativt är lastutrymmet något begränsat i Vässlans standardutformning, men om detta är en viktig aspekt går det alltid att köpa till topbox och pakethållare.

Men det som kanske är den största fördelen med alla eldrivna fordon är stillheten och den tysta motorn när man glider genom staden. Det är otroligt skönt att slippa allt oväsen och stanken från en bensindriven motor.

Överlag är vi väldigt imponerade av Vässla 2, allt från bekväm och rolig körning till genomtänkta detaljer. Moppen har också en rätt stor och tydlig skärm där du ser hastigheten och batterikapaciteten i stapelform. Det som kanske imponerar mest är hur de har lyckats bygga upp ett tydligt och fräckt varumärke, det är inte bara en elmoped utan den utstrålar en livsstil.

2 likes