Jämför
försäkringar för elbåtar

För många är båtlivet en livsstil och ett sätt att njuta av härliga dagar ute på sjön. För att kunna njuta fullt ut och skydda sig mot oförutsedda skador och händelser bör man ha en båtförsäkring. Här förklarar vi vad en båtförsäkring kan innehålla och vad man bör tänka på.

Teckna elbåtförsäkring

Försäkra din elbåt

Vad som ingår i en båtförsäkring varierar beroende vilket försäkringsbolag du frågor, det är inte heller alla försäkringsbolag som erbjuder en försäkring för båtar.

Att tänka på

Har du en fritidsbåt eller en segelbräda som har ett värde som inte överstiger 100 000 kr kan du hos vissa försäkringsbolag teckna ett tillägg till din boendeförsäkring som ger skydd för bland annat stöld, skadegörelse, grundstötning, uppläggnings- och transportskador.

De flesta elbåtar som finns på marknaden idag är relativt dyra och kräver en riktig båtförsäkring för att få ett heltäckande skydd.

Ingår i båtförsäkring

Nedan listar vi vad en båtförsäkring kan innehålla, men detta kan variera lite beroende på försäkringsbolag.

 • Båtassistans
  Få hjälp om du till exempel skulle få motorhaveri, elproblem eller att batteriet laddar ur när du är ute på sjön.
 • Sjöskada
  Få ersättning vid kollision, grundstötning, strandning och kantring. Du får även ersättning vid vissa oförutsedda skador som masthaveri eller sjunkning.
 • Brand
  Ersätter skador som uppkommit genom brand.
 • Uppläggning och transport
  Gäller vid skador som inträffar vid sjösättning, upptagning och vid landtransport. Ersätter även för skador när båten är upplagd på land.
 • Rättsskydd
  Om du som egenskap av ägare till den försäkrade båten hamnar i tvist kan du få ersättning för rättegångs- och advokatkostnader.
 • Stöld och skadegörelse
  Få ersättning vid stöld eller skadegörelse.

Tilläggsförsäkringar för båtar

Hos de flesta försäkringsbolag som erbjuder båtförsäkring kan du anpassa din båts skydd efter dina behov. Ett vanligt tillägg till båtförsäkringen är maskinskadeförsäkring. Tillägget ersätter oförutsedda skador på båtens huvudmotor, dess kraftöverföring samt propeller. Försäkringen gäller för både nya och begagnade motorer men om motorn överstiger 10 år upphör försäkringen att gälla. Det finns vissa begränsningar som tillägget inte ersätter som till exempel igenstockade filter, garanti, förslitning och felaktigt bränsle. Hör med ditt försäkringsbolag som exakt gäller för din försäkring.

Om du planerar på att hyra ut din båt kan du behöva lägga till en tilläggsförsäkring för att få ett fullt skydd vid uthyrningen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!Håll dig uppdaterad och bli inspirerad.

Eldrivo

Eldrivo.se är en oberoende tjänst där du hittar och jämför eldrivna fordon. Vi tror att eldrivet är framtiden därför vill samla alla eldrivna fordon på ett och samma ställe.

E-post: hej@eldrivo.se

© 2021 eldrivo.se