Packster
eldriven lådcykel

Riese & Müller Packster 40 Touring

 • prestanda
 • maxhastighet
  25 km/h
 • räckvidd
  160 km
 • Ekonomi
 • Elförbrukning per mil
  30 Wh
 • Elkostnad per mil*
  0.03 kr
 • Månadskostnad el* (körsträcka 400 km )
  1 kr
 • batteri
 • batteri
  36 V
 • kapacitet
  482 Wh
 • motor
 • vridmoment
  75 Nm
 • effekt
  500 W
 • mått & vikt
 • hjulstorlek
  27.5 tum

Uppgifterna kommer från tillverkarnas officiella källor och/eller återförsäljarnas uppgifter. Med reservation för felskrivning.

*Elkostnaden är en uppskattad kostnad och kan variera beroende på var man bor, vilken typ av elavtal man har, typ av batteri och omständigheter som råder vid laddning. I vår beräkning har vi utgått från ett genomsnittligt marknadspris senaste 365 dagarna i elområde 3 (Stockholm). På det har vi lagt en typisk marginal från elleverantörerna och elskatt samt moms. Vi räknar med att 15% av energin vid laddning försvinner i form av värme, vilket är typiskt för de vanligaste litium jon batterierna. Elpriset beräknat på detta sätt är just nu 0.82 kr per kWh.

butiker

från 45 990 kr från 1 st butik.
Riese & Müller

mer om Riese & Müller Packster 40 Touring

Elcyklar har många fördelar, till exempel är det betydligt enklare att ta sig fram i motvind och i backar. Elcyklar är perfekt för pendling för både långa som korta sträckor eller för att cykla med för nöjes skull. Riese & Müller Packster 40 Touring är en elcykel med en motoreffekt på 500 W och batteri på 482 Wh. Riese & Müller Packster 40 Touring har en elförbrukning på ca 30 Wh per mil, vilket ger en driftkostnad* på ca 0.03 kr per mil. Riese & Müller Packster 40 Touring har en räckvidd på 160 km.

Uppskattad elkostnad per månad

KörsträckaKostnad
400 km1 kr

mer om varumärket Riese & Müller

Riese & Müller är ett premiummärke som grundades av innovatörerna Markus Riese and Heiko Müller i Darmstadt, Tyskland. Första cykel prototypern gjordes redan 1993 under en innovationstävling, där de vann pris för sitt bidrag. Året därpå grundades det officiella företaget Riese & Müller. Idag har de flera cykelmodeller och har återförsäljare över hela världen.

Billigaste fordonen i kategorin eldriven lådcykel

eldriven lådcykel

Hemfint Lådcykel

från 16 495 kr - läs mer

eldriven lådcykel

OBG Rides Cargobike 250W

från 18 999 kr - läs mer

eldriven lådcykel

Cargobike of Sweden Classic Electric

från 22 995 kr - läs mer

eldriven lådcykel

Ecoride Cargo Loader

från 33 990 kr - läs mer

Regelverk

Regelverk för elcyklar med assistans

Elcykel med assistans är ett fordon som är utrustad med en elmotor som aktiveras när man börjar trampa. Motorn förstärker cyklistens trampkraft och verkar endast när pedalerna rör sig.

Det finns en uppsjö av elcyklar och elmotorer idag och för att dessa ska definieras som cykel och gälla under regelverken för cyklar finns det vissa krav. Motorn får inte förstärka cyklistens trampkraft över en hastighet 25 km/h, motorns nettoeffekt får vara högst 250 watt samt att elmotorn endasr ska kopplas in när du trampar.

Det finns inga krav på körkort eller åldersgräns för elcyklar men det finns lagkrav på att bära hjälm för barn och ungdomar under 15 år när de själva cyklar eller blir skjutsade.

Regelverk för elcyklar utan trampor

Regelverket för elcyklar utan trampor skiljer sig lite från vanliga elcyklar. För att de ska definieras som elcyklar får maxhastigheten inte överstiga 20 km/h och motoreffekten får maximalt vara 250 watt. Dessa regler gäller för vissa typer av elsparkcyklar, hoverboards, segway och elfordon avsedda för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer om regelverk för elrivna fordon
Om Eldrivo.se

Eldrivo.se är en oberoende tjänst där du hittar och jämför eldrivna fordon. Vi tror att eldrivet är framtiden därför vill samla alla eldrivna fordon på ett och samma ställe.

E-post: hej@eldrivo.se

© 2020 eldrivo.se