Delbar
compactbike

Monark Delbar 3 vxl

 • prestanda
 • maxhastighet
  25 km/h
 • räckvidd
  70 km
 • Ekonomi
 • Elförbrukning per mil
  60 Wh
 • Elkostnad per mil*
  0.06 kr
 • Månadskostnad el* (körsträcka 400 km )
  2 kr
 • batteri
 • batteri
  36 V
 • kapacitet
  418 Wh
 • motor
 • vridmoment
  38 Nm
 • effekt
  250 W
 • mått & vikt
 • hjulstorlek
  20 tum

Uppgifterna kommer från tillverkarnas officiella källor och/eller återförsäljarnas uppgifter. Med reservation för felskrivning.

*Elkostnaden är en uppskattad kostnad och kan variera beroende på var man bor, vilken typ av elavtal man har, typ av batteri och omständigheter som råder vid laddning. I vår beräkning har vi utgått från ett genomsnittligt marknadspris senaste 365 dagarna i elområde 3 (Stockholm). På det har vi lagt en typisk marginal från elleverantörerna och elskatt samt moms. Vi räknar med att 15% av energin vid laddning försvinner i form av värme, vilket är typiskt för de vanligaste litium jon batterierna. Elpriset beräknat på detta sätt är just nu 0.82 kr per kWh.

butiker

från 16 990 kr från 1 st butik.
Monark

mer om Monark Delbar 3 vxl

Elcyklar har många fördelar, till exempel är det betydligt enklare att ta sig fram i motvind och i backar. Elcyklar är perfekt för pendling för både långa som korta sträckor eller för att cykla med för nöjes skull. Monark Delbar 3 vxl är en elcykel med en motoreffekt på 250 W och batteri på 418 Wh. Monark Delbar 3 vxl har en elförbrukning på ca 60 Wh per mil, vilket ger en driftkostnad* på ca 0.06 kr per mil. Monark Delbar 3 vxl har en räckvidd på 70 km.

Monark Delbar är en snygg och smidigt låghjuling med 20 tums hjul. Delbar är en 3-växlad cykel med el-assistans vilket gör den till en utmärkt cykel för dig som pendlar mycket i stan. Cykeln är även utrustad med pakethållare både fram och bak.

Uppskattad elkostnad per månad

KörsträckaKostnad
400 km2 kr

mer om varumärket Monark

Monark är ett klassiskt svenskt cykelmärke med en lång och gedigen histora. Företaget grundades redan 1908 av Birger Svensson, och idag ägs varumärket av Cycleurope Sverige AB.

Billigaste fordonen i kategorin compactbike

compactbike

Freev EVB 500

från 3 990 kr - läs mer

compactbike

Andersson E Bike 5000

från 3 990 kr - läs mer

compactbike

Andersson E Scooter 5100

från 3 990 kr - läs mer

compactbike

Andersson E Scooter 7000

från 4 190 kr - läs mer

Regelverk

Regelverk för elcyklar med assistans

Elcykel med assistans är ett fordon som är utrustad med en elmotor som aktiveras när man börjar trampa. Motorn förstärker cyklistens trampkraft och verkar endast när pedalerna rör sig.

Det finns en uppsjö av elcyklar och elmotorer idag och för att dessa ska definieras som cykel och gälla under regelverken för cyklar finns det vissa krav. Motorn får inte förstärka cyklistens trampkraft över en hastighet 25 km/h, motorns nettoeffekt får vara högst 250 watt samt att elmotorn endasr ska kopplas in när du trampar.

Det finns inga krav på körkort eller åldersgräns för elcyklar men det finns lagkrav på att bära hjälm för barn och ungdomar under 15 år när de själva cyklar eller blir skjutsade.

Regelverk för elcyklar utan trampor

Regelverket för elcyklar utan trampor skiljer sig lite från vanliga elcyklar. För att de ska definieras som elcyklar får maxhastigheten inte överstiga 20 km/h och motoreffekten får maximalt vara 250 watt. Dessa regler gäller för vissa typer av elsparkcyklar, hoverboards, segway och elfordon avsedda för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer om regelverk för elrivna fordon
Om Eldrivo.se

Eldrivo.se är en oberoende tjänst där du hittar och jämför eldrivna fordon. Vi tror att eldrivet är framtiden därför vill samla alla eldrivna fordon på ett och samma ställe.

E-post: hej@eldrivo.se

© 2020 eldrivo.se