Drax Smooth elmoped

Elmoped

Eldrivo testar elmopeden Drax Smooth

October 21, 2019

Tags: ,

Eldrivo har testat elmopeden Drax Smooth. Drax är nog inte ett lika känt varumärke som Vässla eller Niu för de flesta men låt er inte luras av det. Drax Smooth överraskade och levererade med råge! Nu har vi på Eldrivo testat ett antal olika mopeder och andra eldrivna fordon och vi trodde nog inte att vi skulle bli så pass imponerade som vi blev. Drax Smooth har prestandan, bekvämligheten och en snygg retrodesign. Vad mer kan man begära? 🙂

Drax är ett svenskt varumärke med en flotta bestående av både bensin- och eldrivna mopeder. Mopederna är utrustade med komponenter som är designade och optimerade för nordiska förhållanden. Alla modeller från Drax har en unik och snygg design samt en kraftfull motor som gör det otroligt kul att köra.

Mer om Drax Smooth

Drax Smooth är en kraftfull elmoped med en skön och tilltalande retrodesign som tagit det bästa från de klassiska formerna och mixat med det moderna. En perfekt kombo helt enkelt.  Smooth har en relativt stor och tydlig skärm som är integrerad i styret, där du bland annat ser hastigheten och status på batteriet. Med Drax mobilapp kan du koppla ihop din telefon med mopeden och få tillgång till ännu mer körinformation och i appen kan du också ställa in och ändra färgschemat på skärmen.

Drax Smooth är en Klass 1 moped vilket innebär att maxhastigheten inte får överstiga 45 km/h samt att motoreffekten inte får vara högre än 4000 watt (4 kW). För att få köra Moped klass 1 måste du ha fyllt 15 år och inneha körkort klass AM. Läs mer om regelverk här.

Drax Smooth är en av de starkaste elmopederna som finns på marknaden med en motor på 3 kW. Jämför det med till exempel Vässla 2 som har en motoreffekt på 1,8 kW eller Niu M+ Sport vars motor ligger på 1,4 kW. Med andra ord är Drax Smooth ett muskelpaket. Nu ska man inte stirra sig blind på motoreffekten, för att få ut maximal prestanda krävs det att alla komponenter är optimerade för att få ut full kraft från motorn.

Test av Drax Smooth

Vi på Eldrivo har nu testat en del elmopeder och andra typer av eldrivna fordon, och har därför byggt upp lite erfarenhet kring eldrivet. Vi trodde inte att vi skulle vara så lättimponerade som vi var i våra första test. Visst, vi gillade designen och färgen på moppen direkt, ingen snack om det, men vi trodde inte att vi skulle bli så imponerad av själva körningen som vi blev.

Precis som alla eldrivna fordon var Drax Smooth otroligt pigg och accelererade som ett spjut, om man är ovan med eldrivna motorer gäller det att vara med i matchen när man börjar gasa. Det kan finnas risk för att moppen sticker iväg men inte du om man inte är beredd.

Smooth passar såväl långa som korta personer, undertecknad är drygt 190 cm och satt väldigt bekvämt på det stora sätet. Under själva sätet sitter det löstagbara batterier som du enkelt kan koppla loss och ta med dig om du till exempel vill ladda batteriet i hemmet eller på jobbet. Det finns även ett litet förvaringsutrymme under sätet. 

Det som imponerade mest med Drax Smooth var helt klart prestandan, det tog inte många sekunder att komma upp i 45 km/h. Eldrivo lyckades till och med pressa mopeden till 50 km/h på en raksträcka, imponerande! Mopeden hade heller inga problem att bära 95 kg upp för en relativt brant backe och den till och med accelererade i backen.

Drax Smooth är en snygg och grymt rolig elmoped att köra. Det är svårt att hitta något negativt, eventuellt känns karossen kanske lite väl plastig och att lastutrymmet är begränsat men det gäller ju för alla mopeder. Smooth får två STORA-tummar upp!

1 likes