ecocruiser nightcruiser
Citycoco Eldrivo testar

Eldrivo testar Ecocruiser NightCruiser

Vi på Eldrivo älskar att testa coola eldrivna fordon, den här gången testade vi Ecocruiser NightCruiser. NightCruiser är en så kallad fatrider eller citycoco, som modellen också kallas för ibland, och den känns igen av sin häftiga och karakteristiska design.

Snabbfakta om Ecocruiser NightCruiser

  • Batteri: Löstagbart 60V 20Ah
  • Motorstyrka: 2000W
  • Bromsar: Hydrauliska skivbromsar fram och bak
  • Stötdämpare: Bakre och främre stötdämpare
  • Topphastighet: 20/45 km/h
  • Räckvidd: ca 40-50 km

Hur var provkörningen?

Den här typen av fordon har blivit ett vanligare inslag på våra gator senaste åren och har såklart väckt vår nyfikenhet till max. Vi hade höga förväntningar för det har ju sett både coolt och bekvämt ut när folk glider runt med sina citycocos i stan och vi vill ju vara minst lika coola 🙂

Eldrivo Testar säger “WOOW!”, det tog inte längre än 3 sekunder innan våra mungipor var uppe vid öronen! Vi visste att motorn var stark, 2000W, men det är alltid svårt att föreställa hur upplevelsen ska vara innan man har testat. Pigg och alert är bara förnamnet, den accelererar som ett spjut och är otroligt bekväm att köra.

Ecocuiser NightCruiser är utrustad med stötdämpare både fram och bak och att köra på grusvägar eller köra över gupp var inga konstigheter alls, stötdämparna bidrog helt klart till körglädjen.

Det som kanske bidrar mest till den karaktäristiska looken, och även till den bekväma körningen, är de bastanta slanglösa däcken. Något vi uppmärksammade under körningen, speciellt i början, var att styrningen kändes lite klumpig och vi tror att däcken bidrog till den känslan. Men desto mer man lärde känna fordonet desto mindre tänkte man på det och man blev bättre på att manövrera NightCruisern.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Ecocruiser NightCruiser är ett grymt roligt och bekvämt fordon som passar perfekt för pendling i stan. Om man går i tankarna att skaffa ett eldrivet fordon är citycoco ett bra alternativ, den är kanske inte lika smidig som en elcykel eller elsparkcykel men desto bekvämare att glida runt på. Den har definitivt en coolhetsfaktor som många andra fordon saknar, man är verkligen cool om man glider runt med en citycoco. Det tycker vi på Eldrivo i alla fall! 🙂